Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart

Victoria I tillfälligt till Helsingfors

Varvsbesöket för Silja Europa drar ut på tiden och Victoria I får tillfälligt lämna linjen Stockholm–Tallin för Finska viken.

På grund av en oväntad ”teknisk fråga” som kräver att reservdelar levereras blir rutindockningen av Tallink Grupps bil- och passagerarfärja Silja Europa längre än ursprungligen planerat. Ursprungligen skulle Silja Europa ha återvänt till linjen Tallinn-Helsingfors den 9 februari, men nu meddelar rederiet att hon återvänder tidigast den 18 februari.

Fler bokningar på Finska viken

Tallink har därför beslutat att låta Victoria I ta över Silja Europas turer från den 9 till 18 februari. Normalt går Victoria I i trafik mellan Stockholm, Mariehamn och Tallinn.

– Företaget har fattat beslutet att omdirigera Victoria I till rutten Tallinn–Helsingfors för denna period eftersom antalet bokningar för Silja Europa under denna period är betydligt högre än bokningarna för Victoria I, så färre kunder kommer att påverkas när vi gör denna förändring, kommenterar Tallink Grupps försäljningsdirektör Marina Jõgi i ett pressmeddelande.