Fotograf: MacGregor

Kategori: Fartygsutrustning | Folk/företag

TTS-köp i hamn

Marin och offshore inom TTS är nu en del av Cargotec Oyj och TTS Group ASA byter namn till Nekkar ASA.

MacGregor, som ingår i Cargotec Oyj, har slutfört sitt köp av marin- och offshoreverksamheterna från TTS Group ASA. Eftersom köpet även omfattade rätten att använda varumärket TTS har säljaren TTS Group ASA nu bytt namn till Nekkar ASA.

Integreras

Affären offentliggjordes redan i februari 2018. Nu har alla tillstånd erhållits och transaktionerna slutförts. Den verksamhet som köpts från TTS Group kommer att integreras i MacGregors operationella struktur, uppger MacGregor i ett pressmeddelande.

Ett team

Från 1 augusti 2019 är MacGregor och TTS ett team med 2.600 anställda över hela världen samt 200 anställda i joint ventures.

– Vi blickar framåt med en gemensam passion för maritim- och offshoreindustrin. Vår industri är extremt viktig för den globala ekonomin, men ställs även inför många utmaningar kring exempelvis hållbarhet och effektivitet. Nu, när vi är tillsammans, kan vi stödja industrin och våra kunder på ett kraftfullare sätt som har större inverkan än då vi var separata företag, säger Michel van Roozendaal, President, MacGregor, i ett officiellt uttalande.