Tim Hollands, Ahlmark Shipping (UK) Ltd och Simon Bird, ABP Humber.

Fotograf: Ahlmark Shipping

Kategori: Torrlast

Tio nya år i Hull för Ahlmark Lines

Karlstadbaserade linjerederiet Ahlmark Lines dotterbolag har tecknat ett långt avtal med Associated British Ports (ABP) för fortsatta virkestransporter via Hull.

Avtalet som dotterbolaget Ahlmark Shipping (UK) har tecknat lägger ytterligare ett decennium till Ahlmarks nästan 40 år långa linjeservice till Storbritanniens största virkeshamn Hull, belägen i Humberområdet i Yorkshire. I terminalen hanteras årligen cirka 300.000 ton skogsprodukter från Sverige och Ryssland.

– Det här avtalet visar på Ahlmarks fortsatta åtagande mot virkesindustrin och mot hamnen i Hull, säger Tim Hollands, vd för Ahlmark Shipping, i ett pressmeddelande.

Självklara platsen

Ahlmarks Hull-linje har en segling i veckan från Kristinehamn, trafik varannan vecka från Skelleftehamn och Iggesund och en månatlig service från Domsjö, Gruvön och Ala. 

Humberområdet är enligt rederiet den självklara platsen för denna import men också för export tillbaka till Sverige på Ahlmarks fartyg.

– Vi fortsätter vår långa relation med ABP i Hull för att säkra det bästa geografiska läget för vår ökande kundbas i Storbritannien och så att vi kan erbjuda en pålitlig och långsiktig lösning för avlastarna. Hull är basen för vår fartygstrafik och en viktig del i vårt logistikerbjudande till den engelska marknaden, säger Peter Anderson, vd för Ahlmark Lines AB.

Anrikt linjerederi

Ahlmark Lines grundades 1847 och är ett av Sveriges äldsta fortfarande verksamma linjerederier. Rederiets flotta består av både ägt och inchartrat tonnage. På listan finns för närvarande fem torrlastare med en dödvikt på mellan 3.171 och 4.555.

Ahlmark Shipping i Storbritannien bedriver stuveritjänster, lager, fartygsklarering och tulldeklarationer.