Fotograf: Stockholms Hamn

Kategori: Hamn/Logistik | Arbetsmarknad | Folk/företag

Stockholms Hamnar får ny vd

Johan Castwall lämnar tjänsten som vd för Stockholms Hamnar i månadsskiftet och tjänsten tas över av Thomas Andersson.

Johan Castwall lämnar sitt uppdrag som vd för Stockholms Hamnar och ska i stället arbeta med stadsutveckling som förvaltningschef för exploateringskontoret i Stockholms stad.

Styrelsen för Stockholms Hamnar har därför utsett Thomas Andersson som efterträdare.

Lämnar tjänst som vice vd

Thomas Andersson har erfarenhet från byggsektorn, näringslivs- och besöksnäringsfrågor samt ledningsarbete inom Stockholms stad. Han lämnar en tjänst som vice vd för Stockholms Stadshus AB, innan dess arbetade han som vd på Visit Stockholm.

– Stockholms Hamn är en viktig nyckelspelare i en växande region, och jag ser verkligen fram emot möjligheten att sätta mig in i bolagets frågor ordentligt och vara med och utveckla sjöfartsstaden Stockholm, säger Thomas Andersson.

Stora projekt

Under Johan Castwalls ledning har Stockholms Hamnar satt igång stora infrastrukturprojekt – till exempel den nya storhamnen Stockholm Norvik (läs mer om den i senaste numret av Sjöfartstidningen, nr 10/2018).

– Uppgiften att arbeta med stadens utveckling i ett ännu bredare perspektiv på exploateringskontoret känns utmanande och spännande. Samtidigt har mina sju år i Stockholms Hamnar varit fantastiska, säger Johan Castwall.

Både Thomas Andersson och Johan Castwall tillträder sina nya uppdrag den 1 december 2018.