Rupa Mooker, Mauridi Sabuni, Siduri Poli och Salem Yohannes på panelsamtalet om etnicitet och hudfärg.

Fotograf: Stena Line

Kategori: Mångfald

Stena Line firar Diversity Month 2022

I fredags arrangerade Stena Line ett event på temat inkludering, etnicitet och hudfärg på arbetsplatsen som en del i firandet av EU-kommissionens Diversity Month 2022.

I maj firar Stena Line Diversity Month, ett initiativ som sammanfaller med den europeiska mångfaldsmånaden. Under månaden läggs extra fokus på att öka medvetenheten kring mångfald och inkludering på företaget.

Panelsamtal

Till månadens aktiviteter hörde bland annat ett panelsamtal i fredags med experter inom etnicitet och hudfärg på arbetsplatsen.

– Alla ska känna sig välkomna och behövda hos oss på Stena Line, oavsett vem man är. Vi ska vara en attraktiv och seriös arbetsgivare, sa Niclas Mårtensson, vd för Stena Line, i sitt hälsningstal.

Syftet med den europeiska mångfaldsmånaden (European Diversity Month), som är ett initiativ av EU-kommissionen, är att uppmuntra företag och organisationer att ta ställning och rikta sitt fokus mot mångfald och inkludering på arbetsplatsen.

– Vi skriver historia i detta nu, för första gången står etnicitet och hudfärg under strålkastarljuset på Stena Line, säger Salem Yohannes, ny Diversity & Inclusion Lead på Stena Line, i ett pressmeddelande.

Flera initiativ

Under evenemanget presenterade Stena Line flera initiativ och aktiviteter som gjorts under mångfaldsmånaden, bland annat personporträtt av några av Stena Lines medarbetare med utomeuropeiskt ursprung, utbildningsmaterial i form av en broschyr och ett kortspel, vars syfte är att utmana fördomar och bidra till en ökad förståelse och medvetenhet. 

– En lärdom vi ska ta med oss idag är att svenskar kommer i alla nyanser! De medarbetare med utomeuropeiskt ursprung har inte samma möjligheter och privilegier. Detta måste erkännas för att kunna skapa förändring – vilket vi på Stena Line vill fortsätta att arbeta aktivt med, säger Salem Yohannes. 

Experter

I samtalet deltog Rupa Mooker, Siduri Poli och Mauridi Sabuni, som alla är experter på etnicitet och hudfärg på arbetsplatsen. 

– Vi svenskar är stolta över våra lika rättigheter mellan könen, men det är dags att föra samma samtal om etnicitet och hudfärg. Genom att ha mångfald och representation på arbetsplatsen skapar vi också en kultur där de obekväma samtalen lyfts, vilket är det enda sättet för oss som arbetsplats att utvecklas och bli bättre, säger Mauridi Sabuni.