Africa Mercy.

Fotograf: Mercy Ships

Kategori: Folk/företag | Tank

Skänker julgåva till Mercy Ships

Preem och Sirius skänker tillsammans 81.900 kronor till välgörenhetsorganisationen Mercy Ships.  

Pengarna som Preem och Sirius skänker är den besparing man har gjort genom att tillämpa ”just in time”-metoden, som innebär att fartygen anpassar farten för att minimera tiden för ankring i hamn. Detta leder till färre fartyg vid kaj, lägre bränsleförbrukning och minskad miljöpåverkan.

Effektivare hamnanlöp

Preem långtidsleasar Sirius tankfartyg och totalt har man sparat 81.900 kronor, som nu går till Mercy Ships, som driver världens största civila sjukhusfartyg. 

– Det här känns som en win-win för alla, där vi både skapar effektivare hamnanlöp, minskar vår miljöpåverkan samtidigt som vi sparat pengar som vi tillsammans med Sirius kan skänka till välgörande ändamål. Att valet föll just på Mercy Ships beror på att det är en hjälporganisation som står den internationella sjöfarten nära, säger Fredrik Backman, chef för shippingavdelningen på Preem.  

”Nytta med glädje”

Martin Sjöholm är Commercial Manager på Sirius Chartering.

– Det är fantastiskt roligt att det nära samarbetet mellan Preem och Sirius kan ge upphov till såväl miljöbesparingar och donationer till välgörande ändamål genom en effektiv verksamhetsplanering. Att i ett slag minska vår miljöpåverkan, spara kötid i hamn och samtidigt stödja det humanistiska arbete som Mercy Ships bedriver förenar verkligen nytta med glädje, säger han.