Fotograf: Crane Currency

Kategori: Säkerhet

SSRS får Rakel-utrustning

Crane Currency donerar Rakel-kommunikationsutrustning till Sjöräddningssällskapet.

När företaget Crane Currency i Tumba, som producerar papper som används i sedlar, bytte kommunikationsutrustning fick man idén att Sjöräddningssällskapet kunde vara intresserat av Rakel-utrustning i stället för att den gick till återvinning. Nu är utrustningen på plats och används på olika sjöräddningsbåtar.

Pålitlig kommunikation

På Crane Currency uppges att de frivilliga sjöräddarna är beroende av en pålitlig kommunikation under sina insatser och den donerade Rakel-utrustningen ska användas över hela landet.

– Idén till den här donationen fick vi eftersom vi har en kollega på Crane som själv är frivillig sjöräddare. Vi är så glada att kommunikationsutrustningen som vi inte längre behöver kan användas för viktiga saker som att rädda liv till havs, säger David Llewellyn, säkerhetschef på Crane Currency i Tumba.

Samhällsviktiga uppdrag

Rakel (RAdioKommunikation för Effektiv Ledning) är ett system för radiokommunikation som bland annat används av räddningstjänster och andra blåljusmyndigheter med samhällsviktiga uppdrag. I den donerade utrustningen från Crane Currency ingår bland annat fordonsradio, handhållna terminaler, batterier och laddare.