Fotograf: Lars Andersson

Kategori: Folk/företag | Ekonomi

Seko utökar strejkvarslet

Seko utökar strejkvarslet inom skärgårdstrafiken och menar att arbetsgivarna i och med lockouten kommer med en ”stridsförklaring”.

– Lockouten är en stridsförklaring från Almegas sida eftersom den är mer omfattande än det varsel vi lade tidigare. Dessutom innebär Almegas lockout att även kollektivtrafiken i skärgården dras in i konflikten, vilket vi hela tiden har velat undvika, säger Mats Ekeklint, förhandlingsansvarig ombudsman för Seko på avtalsområdet.

Strejkvarslet omfattar total arbetsnedläggelse, strejk, för allt arbete som utförs av Sekos medlemmar inom avtalsområdet Skärgårdstrafik. Arbetsuppgifterna försätts även i blockad, vilket innebär att ingen får utföra arbetsuppgifter som omfattas av arbetsnedläggelsen. Stridsåtgärderna kvarstår även om annat företag övertar blockerat arbete. Detta innefattar även ersättningstrafik. De utökade konfliktåtgärderna träder ikraft den 4 november.

Totalt berör Sekos strejkvarsel, inklusive det utökade, 20 företag. Bland företagen återfinns bland annat Strömma Turism & Sjöfart, Waxholmsbolaget, Göteborg Styrsö Sjötrafik och Blidösundsbolaget.

Kommentarer

 • Torbjorn Svenson

  Vilken soppa stockholmska skargardstrafiken har hamnat i ! Forst den kraschade upphandlingen och sedan detta…. ar vi pa vag att bli en bananrepublik ?

 • anonym

  Står massor av Filipinare bakom dörren och väntar,

  • Anonymous

   Fillipinare är så 90-tal. Malajer är det som gäller nu..

 • Andreas Åsenholm

  Det är skadligt för hela branchen att hota varandra. Sluta upp med tjafset. Arbetsgivare och arbetstagare , ni ska sätta er i en låst lokal och inte släppas ut förrän ni kommit överens

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.