Sea Endurance

Fotograf: PolarQuest

Kategori: Passagerarsjöfart

Sea Endurance fortsätter för PolarQuest

PolarQuest tecknar femårigt avtal med Arctic Sea Explorer för fortsatt operation av kryssningsfartyget Sea Endurance.

Den svenska kryssningsarrangören PolarQuest, som är specialiserad på expeditionsresor till Arktis och Antarktis, har avtalat med Arctic Sea Explorer om att operera expeditionskryssningsfartyget Sea Endurance i fem år. Sea Endurance kryssar till Svalbard, Grönland och Lofoten.

Sea Endurance byggdes 1992 av varvet Ørskov i Frederikshavn, Danmark som Saqqit Ittuk för trafik på Grönland. År 2004 till 2005 renoverades hon totalt invändigt och från 2008 har hon opererats som expeditionsfartyg. Sea Endurance tar 53 passagerare i 26 hytter.

Svensk koncern

PolarQuest ingår i Unlimited Travel Group, en svensk koncern med affärsidén att äga, starta, utveckla och förvärva rese- och eventföretag som är små till mellanstora, specialiserade, självständiga och entreprenörsdrivna.

– Vi ser en ökning i efterfrågan av expeditionskryssningar i arktisk miljö. Genom att teckna ett mer långsiktigt avtal stärker PolarQuest ytterligare sin position som den ledande polarexperten, säger Johan Kvist, koncernchef för Unlimited Travel Group, i ett pressmeddelande.