Kategori: RoRo | Hamn/Logistik

SCA Logistics expanderar

SCA Logistics lägger till Oxelösund på sin rorolinje från London och Rotterdam till Stockholm-Mälaren-regionen. Dessutom ökar man kapaciteten på containertrafiken mellan Rotterdam och St. Petersburg.  

Från och med slutet av januari kommer SCA Logistics att låta Oxelösund ingå i företagets rorolinje. I dagsläget anlöper linjen hamnarna London, Rotterdam, Sundsvall, Husum och Umeå två gånger i veckan samt Helsingborg en gång i veckan. 

Direkt till E4:an 

Snart tillkommer också Oxelösund en gång i veckan. 

– Rederiet valde oss tack vare vår unika infrastruktur som kopplar ihop land- och sjöinfrastruktur. Vår direktanslutning till E4:an och bra möjligheter för terminalhantering är nyckelfaktorer i det här projektet, säger Erik Zetterlund, vd för Oxelösunds Hamn, i ett pressmeddelande. 

Ökat godsflöde 

Samtidigt som SCA Logistics utökar sin rorolinje expanderar man alltså också när det gäller kapaciteten på containertrafiken mellan Rotterdam och St. Petersburg. 

– Godsflödet till södra Sverige och Ryssland växer och vi har därför beslutat att modifiera våra slingor för att öka kapaciteten och servicen till bägge regioner, säger Magnus Svensson, vd för SCA Logistics, och fortsätter: 

– Genom att börja segla direkt från Rotterdam till St. Petersburg ökar vi vår containerkapacitet till St. Petersburg och den ryska marknaden. Vi har märkt att det skett en stadig ökning i flödet av containergods till St. Petersburg och har därför beslutat att justera vår service och inkludera ett direktanlöp för containerfrakt från Rotterdam till St. Petersburg, vilket också reducerar ledtiden.

Kommentarer

  • Anonymous

    Jajamen ett framåt företag!!

  • ingInvI

    Ingvar Bergman -Tyvärr upphör man samtidigt att anlöpa Stockholm med lo/lo-fartygen, från vilken hamn man hade en snabb förbindelse direkt till St Petersburg i jämförelse med feeder-linjerna som måste ned via kontinenthamnar och därifrån till St Petersburg. Tråkigt att lastunderlaget inte varit tillräckligt för att motivera anlöpet.

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.