Fotograf: Kustbevakningen

Kategori: Utbildning | Arbetsmarknad | Ekonomi

Nya aspiranter till KBV?

Kustbevakningen ser över möjligheten att rekrytera nya aspiranter efter att regeringen beslutat att ge mer pengar till verksamheten.

När den nya regeringen presenterade sin första budget meddelade de att Kustbevakningen får de pengar de efterfrågat för att kunna få balans i verksamheten: 20 miljoner extra för 2015 och 67 miljoner extra årligen från 2016.

Tack vare det ökade anslaget har de börjat se över möjligheten att rekrytera nya aspiranter, skriver Kustbevakningen i ett pressmeddelande.

– Vi håller för tillfället på och utreder om det kan vara möjligt för oss att ta in aspiranter till vår grundutbildning redan nästa år, säger Helene Frykler, personal- och ekonomidirektör på Kustbevakningen.

– Vi behöver fler kustbevakare, men vi måste också få vår ekonomi att gå ihop långsiktigt och därför krävs en analys av om vi kan rekrytera eller inte.

Besked om rekryteringen blir möjlig ges under början av 2015.

Kommentarer

 • Anonymous

  Tror inte det behövs fler KBV personal utan fler som kan sitt jobb och vill arbeta……

  • Förnamn och efternamn…

   Ja, men såna lär aldrig platsa i det gänget

  • Anonymous

   Och dom lär nog inte finnas någon annanstans inom den s.k svenska handelsflottan heller för den delen, däremot hittar man nog en hel del gnällrövar som överskattar sig själva.

   • Moses

    Hahahaha…. Hur lyckades herr anonym blanda in eventuella gnällrövar i handelsflottan, i en artikel om att Kustbevakningen ska nyrekrytera ?

 • Thomas G

  Varför inte fixa rekryteringen till KBV genom en dokusåpa typ Paradise Hotel?

 • Anonymous

  Från att inte ha bunker till att köra på och nu nyanställa, är det 1 april ??
  Lägg ut hela KBV på någon redare som är intresserad att köra detta, sätt filippinare eller öststatare på som majoriteten av allt annat svenskt kontrollerat tonnage.

 • Anonymous

  Tänk va man kan göra i en PC idag….bilden är fin!!!

 • Anonymous

  Flagga ut kustbevakningen. Det kan göras billigare av andra än svenskarna

 • Anonymous

  Eftersom vi snart får nyval och troligtvis därefter en ny regering. Så kanske man skall vara lite försiktig inom kustbevakningen att anställa. Det kanske istället återigen blir dags för uppsägningar

 • Capt.Erik Klersson

  Nu räcker det med Kustbevakningens slöseri med Skattebetaslarnas pengar.
  Det är helt otroligt så mycket nytt tonnage de får i ett kör.
  Dessutom skulle det inte skada med Kustbevakare är sjömän. Många av dom är det me programmen från Västkusten med en nyexaminerad kustvakare. kaxar upp sig med : -Här är det vi som ställer frågorna. En stor dum Barnrumpa är vad han och en del andra barn eller ligister förstör för sina skötsamma kollegor som med sunt förnuft löser frågorna vid patrulleringen.
  Bort med Kustbevakningens skitstövlar.

  • D.L

   Knappt skrivkunnig, skål!

   • Avskyr ALLT som har med havet att göra

    Spot on! Mycket underhållande läsning

 • Anonymous

  Dags att KBV ställer högre krav på sina aspiranter. Idag känns det som att vi har ett överflöd av folk med Sjökaptensexamen. Varför inte kräva då på antagningarna att man måste minst ha Sjökaptensexamen och att det inte ska räcka med en Klass 7 examen?

  • Anonymous

   Skrämmande tanke! Att någon har sjökaptensexamen, gör inte personen till en bra sjöman! Har träffat oerhört många duktiga befälhavare som har klass 6, 3, m.m. Har även träffat många dårar som tror dom kan allt bara för dom läst till kapten! Nej. Erfarenhet hade varit ett bra krav! Det finns ju inte många sjömän i kbv!

   • Sjökapten 2001

    Helt riktigt enligt mig med, man blir inte en bättre sjöman för att man läst sjökapten. Men däremot kanske tre års högskolestudier gav nånting annat. Tex sorterade det ut vilka som var läs och skrivkunniga. Det tvingade även dom som inte ville att sätta sig på röven och läsa på lite istället för att ”gaba rätt ud” som i grundskolan.
    Dvs det gjorde oss till befäl, arbetsledare och administratörer. Och det är också en del av jobbet. Inte för alla dock.

 • SE

  KBV Sveriges onödigaste myndighet. Regeringen hade en chans att spara viktiga skattekronor men tog den inte. Nu sätter slöseriet igång igen.

 • Gert Tjörn

  Perfekt då kan fler folk i FAS 3 samt flyktingar få jobb,, det är väl viktigt med mångfald inom KBV.. Erfarenheten spelar ju ingen roll.. det viktigaste är att man kan sköta en DRÄGER alkomätare när man jagar pilsnerdrickande semesterfirande…… som sagt det är inga höga krav inom KBV..

  • Röstade inte på Tjörnpartiet

   Det är det visst inte i politiken heller Gert!

   • Anonymous

    Precis inga alkomätare där…..

   • Gert Tjörn

    Håller bara med dig,,stämmer helt å hållet… politiken är en lekstuga också..
    fast politik är roligare att lyssna på med pilsner att dricka….

 • Göran Gabrielsson, Söderhamns skärgård.

  Om en utvärdering av 0,2-promilleregeln för fritidssjöfart görs – med en efterföljande logisk och klok översyn – kan kustbevakningen spara pengar… -istället för att slösa bort dom på ett problem som aldrig ens varit statistiskt mätbart. LÄS MER PÅ: http://www.båtfolket.se

  • Anonymous

   Ja mer supa på sjön, det är rätt väg! Helt omodernt att förespråka sjösäkerhet.
   (obs ironi om nån undrade)

 • Ola Ljungberg

  En sådan lämplig bild då… hade de tagit en sanningsbild så skulle de lagt ut en bild där KBV ”blåser” sjöfolket och rubriken borde varit ” NYA ASPIRANT TILL KBV FÖR ATT ”BLÅSA” BÅTFOLKET”. Ofattbart att våra knappa resurser kastats rätt i sjön samtidigt som det dör 8 om dagen i vården pga resursbrist osv.
  DYRA DROPPAR 1.

  Av KBV´s budget på ca 1 miljard går ungefär hälften (500mkr) till miljöinsatser, 
läs oljebekämpning. Enligt senaste årsrapporten släpptes det ut 32 kubikmeter olja. 

Av de så plockade KBV upp 12. 
En enkel kalkyl ger att VARJE LITER 
uppsamlad olja kostar skattebetalarna 41.667kr !


  DYRA DROPPAR 2
.
  För de pengarna kan man köpa: 
1 flaska Romanée Conti,
eller en veterantraktor,
eller en 80-tums plasma TV,
eller något annat onödigt som kan vara bra att ha.
Aftonbladet/Robert Aschberg

 • Anonym

  Och låt inte poliser låta bilister blåsa för ett par öl innan man ska köra är ju inga problem… vad är det för fel på folk? Det är väl inte KBVs fel att upprätthålla en stiftad lag? Kan man inte åka ut och köra båt utan att dricka pilsner kanske man inte ska köra någon båt överhuvudtaget…

  • Anonymous

   När har en öl eller två i segelbåten eller fiskesnipan egentligen varit ett problem ?, snara att jämföra med en öl under fjällvandringen. Poliser närvarande vid våra största sommarhamnar och den farliga fyllan hade varit eliminerad redan innan avfärd.
   Numera är det min 13 dotter som för befälet och får blåsa medans jag dricker min kalla öl till maten utan att besväras av KB. svårare än så är det inte.

 • Anonymous

  Mera leksaker för skattepengarna.för att jaga semesterfirare!!

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.