Kategori: Tank | Fartygsaffärer

Navigo såld till Persiska viken

Donsötank har sålt sin kemikalie- och produkttanker Navigo till Blue Ocean Shipping för ett fortsatt liv i Persiska viken.

– Det är åldern som gör det. Det är synd egentligen för hon är lika fin som andra nyare fartyg. Vi levererade henne till de nya ägarna nere i Turkiet den 12 februari, säger Roger Nilsson, vd på Donsötank som inte vill kommentera mäklaruppgifter som säger att köpeskillingen var 6,5 miljoner USD däremot antyder han att det snart kan komma en ersättare till Navigo i Donsötanks flotta.

– Vi har lite grejer på gång, vi får se, säger Roger Nilsson.

Navigo byggdes 1992. Skrovet byggdes i Finland på det som då hette Masa Yard i Åbo och det färdigställdes i Brevik i Norge. Fartyget är 144,7 meter långt, lastar 19.630 kubikmeter och är på 16.300 dwt.

Många av oljebolagen i Nordeuropa accepterar inte fartyg äldre än 20 år, det blir därför svårt att driva äldre fartyg här uppe.

Kommentarer

 • Martin Larsson

  Navigo – Ett fartyg som jag med glädje fått vara operatör för. Den var jämt i fantastiskt skick. Som ett dockskåp, må den få många fina år till.

 • Dicl

  Det bästa fartyg jag hitils jobbat på. Mycket fint fartyg

 • Cowboy

  Någon borde ta oljebolagen i öronen. Vad spelar det för roll om båten är 20 år?? Det är hur väl byggd och underhållen hon är som avgör saken. Se bara på Larry och Peter Hansson med besättning som drev Sydfart som var byggd 1879 i kommersiell sjöfart. Oljebolagens inställning uppmanar bara till slit och släng. Förkastligt enligt mig.

 • BorisEduardovitch

  De 15 sista åren har det levererats för många fartyg som aldrig ens kommer i närheten av Navigo i kvalitet och användbarhet. De flesta nybyggena är beställda av investmentbolag som inte har en susning av hur ett fartyg bör fungera. Alltså borde de ”nya” gå direkt på skroten och man bör ta en fajt med oljebolagen om vad för fartyg som borde sköta transporterna

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.