Africa Mercy.
Mercy Ships

Innovativt hjälparbete kan få pris

Mercy Ships och Stena Line kan bli Årets Insamlare 2017. Segrarna utses 24 april i Stockholm.

Relaterade artiklar

FRII, Frivillighetsorganisationernas Insamlingsråd, delar varje år ut pris för de mest innovativa och uppmärksammade insamlingsinsatserna.

Sjukhusfartyg

I år har Mercy Ships och Stena Line blivit finalist i kategorin Företagssamarbete för sin kaffekampanj ombord på samtliga Stena Lines 38 fartyg. Under två månader i höstas kunde gästerna ombord välja att köpa sitt kaffe eller te i en specialdesignad Mercy Ships-mugg och då skänka två kronor direkt till Mercy Ships, som driver världens största privata sjukhusfartyg. Totalt gjordes 61.807 donationer under perioden, vilket motsvarar driften av en operationssal under två veckor ombord på sjukhusfartyget Africa Mercy.

Hjälpa de fattigaste

– Vi är väldigt glada och stolta över att bli utsedda till finalist i Årets Insamlare 2017. Det är en utmärkelse som betyder mycket för oss. Vi är också mycket nöjda med samarbetet med Stena Line och den genomförda kampanjen som resulterade i ett bra stöd till verksamheten. Ett stöd som gör att vi kan hjälpa ännu fler av världens fattigaste människor med gratis sjukvård, säger Tomas Fransson, Sverigechef på Mercy Ships.

”Stort engagemang”

Birgitta Wallström är brand manager på Stena Line.

– Kaffekampanjen ombord var vårt första gemensamma initiativ med Mercy Ships och vi är väldigt glada för nomineringen. Det var tydligt att Mercy Ships viktiga arbete skapade ett stort engagemang både bland våra medarbetare och våra kunder.