Fotograf: APM Terminals Gothenburg

Kategori: Hamn/Logistik | Miljö

Snabbare godsflöde med Gothenburg Gateway

Genom effektivare godshantering i APM Terminals Gothenburg kan godset från Sverige nå världsmarknaden på rekordtid. 

Max 48 timmar ska det ta för en container, som är lastad på ett tåg var som helst i Sverige, att ställas på ett oceangående fartyg i Göteborg och nå världsmarknaden. 

”Klimatsmart lösning”

– Vi har analyserat hur lång tid det tar för en container att nå Shanghai på den för Sverige så viktiga Asienmarknaden. Genom The Gothenburg Gateway kan vi reducera tiden med minst en vecka. Det är en effektiv och klimatsmart lösning. APM Terminals har arbetat hårt med att öka effektiviteten och digitaliseringen för att möjliggöra en snabbare hantering av godset. Nu måste också godsets väg i Sverige på järnväg effektiviseras, säger Henrik Kristensen, vd för APM Terminals Gothenburg i ett pressmeddelande.

Även utanför hamnen

APM Terminals Gothenburg kommer nu också att utveckla logistiken till och från hamnen samt utveckla logistiklösningarna runt hamnen. Detta tillsammans med varuägare, fraktlinjer, järnvägs- och lastbilsoperatörer, lokala och nationella myndigheter.

Tre direktanlöp i veckan

APM Terminals marknadsandel av containerimport och export i Sverige uppgår till 41 procent. Nyligen slog företaget skandinaviskt rekord då 4.350 containerlyft genomfördes på ett och samma anlöp, något som aldrig tidigare hänt. Containeroperatörens ambition är att i framtiden serva Sverige med tre oceangående fartyg per vecka.