Fotograf: Helsingborgs Hamn

Kategori: Hamn/Logistik | Folk/företag

Helsingborgs Hamn får ny vd

Helsingborgs hamns blivande vd har gedigen erfarenhet av sjöfart och logistik.

Niels Vallø har utsetts till ny verkställande direktör för Helsingborgs Hamn AB. Han tillträder sin nya post den 1 juni och efterträder interim-vd Jan Kluge.

Niels Vallø är för närvarande vd för konsultbolaget ContPort Consult A/S i Köpenhamn, men han har omfattande erfarenheter från shipping, hamn- och containerverksamhet. Han har bland annat i 36 år haft ledande befattningar inom Maerskkoncernen. Vidare har han varit vd för Cargo Service, som ansvarade för en av terminalerna i Århus hamn.

Letat länge

Hamnstyrelsen har under en tid letat efter en vd-kandidat och ledare med långtgående meriter inom sjöfart, transport och logistik. 

– Med Niels som vd kommer vi att fortsätta inriktningen mot stärkta affärer och tydligare ledarskap. Vi är glada över att ha funnit en person som vi känner är rätt för att utveckla Helsingborgs Hamn till en ännu mer konkurrenskraftig och framgångsrik hamn, i såväl Sverige som internationellt, säger Ulrika Stålnacke och Jan Björklund, ordförande och vice ordförande i Helsingborgs Hamn.

Niels Vallø har utbildning från amerikanska Stanford University, franska INSEAD och danska Copenhagen Business School.

Kommentarer

 • Ingvar Bergman

  Har man varit så lång tid i A P Möller/Maersk är det snarare frågan om Niels Valloe inte är överkvalificerad för VD-jobbet. Grattis Helsingborgs Hamn, äntligen….

 • Guy Rosvall

  Helsingborgs hamn är att gratulera till ytterligare en i raden av kvalificerade VD-tjänster i hamnen. Nu gäller det att få ytterligare markområde att utvecklas på. Kommunansvariga måste inse att hamnen är inte bara en ekonomisk mjölkkossa,,utan även ett viktigt ansikte utåt, där det i den hårda konkuransen om väl fungerande hamnar är stor. Med Niels Vallö i spetsen med sina
  tidigare erfarenheter inom shippingens olika kluster. Skall få resten av sitt kvalicifierade gång att
  både utveckla och visa goda resultat. Vi måste få Helsingborgarna att inse hamnens stora betydelse. I motsatts till stadens oförmåga att belysa stadens historiska stora sjöfartsområde.
  Vi saknar ett Hamn, Varvs och Sjöfartsmuseum

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.