Fotograf: Södertälje hamn

Kategori: Folk/företag | Hamn/Logistik

”Vi har fått en affärsstrateg”

Nu är det klart vem som tar över ledningen för Södertälje Hamn efter Erik Froste. Den nye vd:n heter Robert Tingvall och är tidigare ekonomi- och finansdirektör för ägarbolaget Telge.

Förutom att ha arbetat som ekonomi- och finansdirektör för hamnbolagets moderbolag Telge, som ägs av Södertälje kommun, har Robert Tingvall också ingått i Södertälje Hamns styrelse i drygt fem år.

Enligt styrelsen för Södertälje Hamn var han därmed den kandidat som hade rätt profil för tjänsten som ny vd.

Internationell erfarenhet

– Vi är mycket glada att ha kunnat rekrytera Robert till ny vd. Vi har fått en affärsstrateg som är mycket väl insatt i Hamnens utmaningar. Vi har sökt en person som har internationell erfarenhet och som har arbetat med affärsutveckling och strategiska projekt. Robert har en personlighet som passar utmärkt in i vd-rollen. Han är en god lyssnare som kan skapa förtroende och därmed inspirera de anställda i Hamnen, säger styrelseordförande Claes Hellgren i ett pressmeddelande.

Börjar i oktober

Robert Tingvall tillträder sin tjänst som ny vd för Södertälje Hamn den 1 oktober. Han efterträder Erik Froste som var vd för hamnbolaget i tio år och som enligt tidigare uppgifter kommer att börja arbeta som affärsutvecklare och platschef på Thor Shipping och Transport.

Fram till den 1 oktober är Tommy Engström tillförordnad vd för Södertälje Hamn.