Fotograf: Klara Johansson

Kategori: Folk/företag | Hamn/Logistik

Hallands Hamnar söker ny vd

Hallands Hamnar – det gemensamma kommunägda bolaget för Varbergs och Halmstads hamnar – meddelar att vd Björn Alvengrip lämnar sitt uppdrag.
Björn Alvengrip, avgående vd.

Björn Alvengrip lämnade sin befattning 22 januari och får en ersättning på 18 månadslöner enligt sitt anställningsavtal. Nuvarande vice vd Carl-Henrik Hägg blir tillförordnad vd och rekrytering av ny vd inleds inom kort, skriver Hallands Hamnar i ett pressmeddelande.

– Det är dags för ett nytt ledarskap för vår fortsatta utvecklingsresa, säger Johan Sigurdsson (M), styrelseordförande i Hallands Hamnar AB, i pressmeddelandet.

Process av affärsutveckling

Björn Alvengrip började i hamnen i Halmstad 2010 och utsågs till vd för Hallands Hamnar när bolaget bildades 2013. Hallands Hamnar AB genomför just nu stora investeringar i infrastruktur och befinner sig i en affärsutvecklingsprocess för att säkerställa konkurrenskraften, skriver hamnbolaget.

– Björn har under lång tid bidragit till Hallands Hamnars positiva utveckling. För att fullgöra vår nya beslutade strategi ser vi i styrelsen behov av ett annat ledarskap som tillsammans med organisationen tar sikte på nya kunderbjudanden, nya tjänster och lönsamhet, säger Johan Sigurdsson (M), styrelseordförande i Hallands Hamnar AB.