Fotograf: Gustav Röriksson

Hallå där Hanna Mahaffey!

Sjölog 2020 hade svårt att locka till sig lika många studenter som under tidigare år. Vi pratade med Hanna Mahaffey ur Sjösektionen på Chalmers om varför och hur man kan lösa det i framtiden.

Hur har årets Sjölog varit?

– Det har varit bra. Det känns dock som det är lite färre elever som är och besöker. Det är ju lite tråkigt, med tanke på att det här är för oss. Men annars har det varit bra, det är alltid kul att mingla med företagen och som sistaårsstudent tar man det på allvar.

Hur tror du man kan locka fler studenter hit?

– Det är ju mest att alla lärare går ut med det, till exempel är några schemalagda i dag. Man vill ju ha detta som en fri dag. Man har försökt med olika metoder men sociala medier är ju bra såklart.

Är det obligatoriskt att gå på Sjölog?

– Det är inte obligatoriskt men det kanske ska vara det, antingen att man skulle komma igår på forumdagen eller i dag. Och träffar man samma personer kommer de ihåg en och det är ju bra inför framtiden. Det är en superbra mässa, den fyller sitt syfte, man får träffa mycket folk och företag. Och det är ju bra i det maritima klustret som är såpass litet, någon känner alltid någon och då kan man säga att man träffats på sjölog.

Vad säger företagen som ställer ut?

– De verkar nöjda men de är lite förvånade över att det är så få studenter här. Det är ju många företag men de flesta som minglar är ju de studenter som är företagsvärdar. De tyckte det var lite folk i år. Men det kan bero på vädret, göteborgsregnet. Lindholmen är ju en go vindtunnel.