Företag:

Jörgen Berndtson

I november rekryterade Uddevalla Hamnterminal Jörgen Berndtson till tjänsten som den sjätte stuveriarbetsledaren. Jörgen började arbeta i hamnen som stuveriarbetare under 2021 och har en mångsidig bakgrund och har bland annat arbetat som plåtslagare, fartygsmaskinist och egenföretagare inom motorcykelbranschen.

– Det här är den bästa arbetsplatsen jag haft! Jag trivs så bra här. Jag gillar när det händer mycket och här händer det mycket hela tiden. Det är riktigt roligt att vara en del av det här gänget. Arbetet som stuveriarbetare passade mig visserligen också bra för då fick jag arbeta med händerna och det har jag gjort under hela mitt arbetsliv. Men som förman kan vara med och styra upp saker på ett annat sätt. Det gäller att hela tiden ha ordning och reda. Jag behöver ha koll på vart allt och alla är som behövs under ett arbetspass. Och att alla har det dom behöver för att göra sitt jobb effektivt och säkert, säger Jörgen.

Precis som de andra arbetsledarna ansvarar Jörgen för att leda och fördela arbetet i de olika stuveri- och terminaluppdragen. Som arbetsledare deltar han också i planeringen över hur arbetet skall läggas upp och löser eventuella problem som uppstår på vägen.