Fotograf: Joachim Sjöström

Kategori: RoRo | Fartygsaffärer

Finnlines köper fartyg för Rostocklinjen

Finnlines har köpt roro-fartyget Dorset och inleder trafik på linjen Hangö–Rostock.

Finnlines inleder den 19 januari sin nya trafik mellan Hangö och Rostock. Samtidigt introducerar Finnlines roro-fartyget Finnmerchant (ex Dorset), som under en lång tid hette Longstone och under det namnet även gått i Finnlines trafik.

– Denna nya förbindelse erbjuder ett säkert, ekonomiskt och miljövänligt alternativ för alla typer av last från Rostock till övriga Europa och samtidigt förstärker Finnlines sin närvaro i Rostock genom att erbjuda fyra veckoavgångar mellan Rostock och Finland, säger marknadsförings- och försäljningschef Staffan Herlin på Finnlines.

Två av avgångarna från Rostock går till Helsingfors och två till Hangö.

Finsk flagg

Avtalet om köpet undertecknades den 15 januari och samma dag fick fartyget finsk flagg och namnet Finnmerchant. Hon är byggd i Tyskland 2003 till isklass 1A. Lastkapaciteten är 2.606 filmeter.

På Finnlines uppger man att Finnmerchant inte är ett av de roro-fartyg som Finnlines i början av veckan meddelade att man har köpt och som ska inleda trafik för Finnlines vid årets slut.

Kommentarer

  • Anonymous

    Är det Finnlines eller grimaldi som har köpt?? Vad jag vet som jobbar på finnlines så äger grimaldi finnlines!! Hmmmm

  • Pär-Henrik Sjöström

    Hej Anonym! Visst, Grimaldi Group äger 79,96 % av aktierna i Finnlines Plc, moderbolag i Finnlines-koncernen som har omkring 25 dotterbolag. Finnlines informerar att det är Finnlines Plc som undertecknat avtalet om köpet.

  • Anonymous

    Longstone chartade North Sea RoRo 2012-2013 på rutten Göteborg-Killingholm(UK)

Artikeln är stängd för fler kommentarer