Fotograf: Terntank

Kategori: Fartygsaffärer | Tank

Esso chartrar in från Terntank

Terntank har skrivit kontrakt med norska Esso om en time-charter för ett av sina nya LNG-fartyg.

– Detta känns mycket bra. Det är fantastiskt att göra affärer med norska Esso, säger Tryggve Möller, vd på Tärntank Ship Management, till Sjöfartstidningen.

Det är det nya fartyget Ternfjord som kommer chartras av Esso. Sammanlagt har Terntank Rederi AS i år beställt fyra LNG-drivna 15.000 dwt produkttankers med leverans under 2016 och 2017. Förutom Ternfjord som chartras till Esso är två av fartygen uthyrda till Neot och ett till Preem.

Detta är det andra fartyget med namnet Ternfjord som Terntank bygger. 1984 byggdes produkttankern Tärnfjord, 19.990 dwt, på det norska varvet Kaldnes i Tønsberg. Ett av de sista fartygen som lämnade det varvet, enligt Tryggve Möller. Och tanken är att den nya Ternfjord nu ska lasta vid Essos raffinaderi i Slagen, bara ett stenkast från det gamla varvet.

Fartyget kommer att operera i det område där Skangass kan leverera LNG bunkers med fartyg eller lastbil.

Kommentarer

 • Anonymous

  Bra jobbat Tern, när kommer dom andra donsö rederierna att beställa….

 • Hasse Ballast

  varför kör tärn med en blågul stripes på sidan av bygget, det är ju inte ett svenskt rederi längre

 • Anonymous

  Ja det kan man undra. Kommer väl att kalla sig Donsörederi alltid även om det inte finns en enda svenskflaggad båt eller en enda svensk sjöman ombord. Numera är det enbart kontoret eller ägarnas hemvist som verkar avgöra nationaliteten på ett rederi. Stena bulk tex. hur svenskt är det? har också blågula stripes på fartygen.

 • Anonymous

  Charter och management är kvar på Donsö, och det finns en hel del Svenskar kvar! Både befäl och manskap! Så klart de vill visa dom i grunden är Svenska med sripes på bygget…
  Med vänlig hälsning En fd anställd

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.