Fotograf: Northern Offshore Services

Kategori: Folk/företag | Hamn/Logistik | Specialfartyg

Entreprenörer prisade

Både David Kristensson från NOS och Jonas Hansson på Oresund Heavy Industries prisades för sina prestationer under Världssjöfartens Dag.

När branschen samlades för att fira sjöfarten prisades två av dess entreprenörer för sina insatser för sjöfartsnäringen. Jonas Hansson tilldelades Wista Swedens ledarskapspris Kompassrosen för sitt jobb med att vända Oresund Heavy Industries på rätt köl.

Förbättrat organisationen

I motiveringen står det:

”Årets vinnare [har] skapat en diamant av en katastrof, Oresund Heavy Industries i Landskrona. Organisationen genomsyras av professionalism, effektivitet, envishet och skratt.”

Och vinnaren själv är glad för uppmärksamheten.

– Det känns ju jättebra. Det är trevligt att uppmärksammas för det arbete som vi lägger ner, säger han till Sjöfartstidningen.

Vill dela med hela organisationen

När han själv får fundera över varför han vann priset väljer han att lyfta fram sina kollegor. Han säger att han helst hade velat dela priset med hela organisationen.

– Vi har haft turen att lyckas rekrytera rätt personer för jobben och vi gör rätt så rätt saker.

”Vi har kämpat hårt”

Northern Offshore Services vd David Kristensson tilldelades också ett pris, från Stiftelsen för unga kreativa krafter inom Svensk Sjöfart.

– Vi har kämpat hårt i några år nu och det är roligt att bli uppmärksammade för detta, berättar David Kristensson för Sjöfartstidnignen.

Skapat en ny nisch

Han betonar också att de är ett bra team som arbetar tillsammans.

– Vi ska inte sticka under stol med att vi tycker att vi gör ett bra jobb och att vi är duktiga. Vi har skapat en ny gren inom sjöfarten i Sverige och betonar förnyelsebar energi, vilket vi tror är rätt i tiden.

Detta är uppenbarligen något som även stiftelsen, vars initiativtagare är Transatlantics grundare Folke Patriksson, verkar håller med om. I sin motivering skriver de att David Kristensson ”genom entreprenörskap och kreativitet skapat en ny nisch inom sjöfarten”.

Kommentarer

 • Anonymous

  Oresund Heavy Industries i Karlskrona????? Landskrona ska det vara

  • Adam Bergman

   Vi ska vara glada för uppmärksamma läsare, tack! Nu ska det vara rättat och allt i sin ordning.

 • Anonymous

  Folke Persson heter egentligen Folke Patriksson

 • Anonymous

  Grattis! Rätt val.

 • Anonymous

  OK, här kommer en uppmärksam läsare till, som har som livsmission att utrota särskrivningar; ”jättebra” är ett ord, inte två.

  …och vad betyder detta: ” vi vi gör rätt så rätt saker.”?

 • Karl-Olof Möller

  Grattis David.

 • Karina Linnér, SMTF

  Grattis till er båda två!
  Båda har hittat ett område där det var öppet för nya aktörer och på ett fantastiskt vis förädlat det. Duktiga ledare, affärsmän, entreprenörer, innovatörer och dessutom generöst delaktiga i det maritima klustret i Sverige till gagn för hela branschen! Toppenkillar båda två!

 • Sven-Olof.

  Vad trevligt David vilken glädje och tacksamhet att få denna uppskattning för allt det arbete ni alla har lagt ner. Gratulerar.

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.