Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart

Carnival inleder kryssningar till Kuba

Carnival har fått tillstånd av amerikanska staten att inleda kryssningar till Kuba. Dessa arrangeras av en helt ny linje inom gruppen.

Finansdepartementet (U.S. Department of the Treasury) och handelsdepartementet (U.S. Department of Commerce) i Förenta staterna har beviljat Carnival Corporation tillstånd att inleda direkta kryssningar till Kuba i syfte att möjliggöra kulturellt utbyte. Kryssningarna arrangeras av den nya linjen fathom som Carnival lanserade i början av juni i år. Denna linje beskrivs som ett ”brand” för resor med social inverkan – ”social impact travel brand”.

Carnival uppger att fathoms resor till Kuba strikt kommer att följa Finansdepartementets regler som möjliggör licensierade reseföretag att transportera godkända resenärer till Kuba för att engagera sig i aktiviteter som stöder folket i Kuba. Carnival Corporation förhandlar nu för att få ett godkännande även från Kuba.

Carnival avser att flytta kryssningsfartyget Adonia om 30.277 brutto till fathom. Fartyget opereras för närvarande av P&O Cruises (UK) inom Carnivalgruppen och har kapacitet för 710 passagerare. Avsikten är att från våren 2016 erbjuda regelbundna sjudagarskryssningar från Miami dels till Dominikanska Republiken, dels till Kuba.