Fotograf: Bent Mikkelsen

Kategori: Offshore | Ekonomi | Utbildning

Brist på arbetskraft inom dansk offshore

Att det finns gott om jobb inom den norska offshore-industrin är väl känt. Mindre känt är att även den danska offshore-näringen behöver arbetskraft. 

Enligt Danmarks Radio beräknas 7.000 nya jobb inom skapas inom offshore fram till år 2020, men redan idag vittnar danska företag om att det är svårt att hitta kvalificerad arbetskraft, framförallt sjöingenjörer och vanliga ingenjörer. 

För att sätta fokus på detta problem anordnar den danska arbetsmarknadsstyrelsen en konferens i Esbjerg den 18 juni där man ska belysa sysselsättningsmöjligheterna inom offshore-sektorn. 

– Centrala aktörer inom offshore-sektorn förutspår en massiv tillväxt på arbetsplatser inom offshore-näringen. Det är en stor utmaning för hela landet och därför bjuder vi in hela offshore-sektorn till denna konferens. Vi tror att det bästa sättet att möta denna utmaning är att diskutera var vi främst tror att det kommer att bli efterfrågan på arbetskraft och hur vi ska undvika att få brist på kvalificerad arbetskraft, säger Karl Schmidt, regionchef på danska arbetsmarknadsstyrelsen, i ett pressmeddelande. 

 

Kommentarer

  • Sjöingenjör från Göteborg

    De va la gött o höra!

  • Halvdansk/halvsvensk styrman från Göteborg

    Trænger di også svenske styrmæn/navigatører?
    Jeg har været i kontakt med Esvagt men det har ikke genereret noget job..

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.