Fotograf: Wasaline

Kategori: Passagerarsjöfart | RoRo

Brand på Wasa Express

 

En mindre brand utbröt på Wasa Express på måndagen. Enligt rederiet lyckades besättningen släcka branden på egen hand.

Branden uppstod då Wasa Express, som går i trafik mellan Vasa och Umeå, skulle lägga till i Vasa hamn vid 14-tiden på måndagen. 

Enligt uppgift ska det varit eltavlan i maskinrummet som av okänd anledning börjat brinna. Besättningen fick dock branden under kontroll och lyckades själva släcka den, även om brandkår och ambulans tillkallades till platsen för säkerhets skull. 

Inga allvarliga skador

Svenska Yle uppger att en besättningsmedlem ska ha andats in rök och då fått första hjälpen i en ambulans. Personen ska dock inte ha behövt föras till sjukhus. 

Branden medförde att måndagskvällens avgång från Vasa ställdes in, och att nästa avgång är först klockan 20.00 på tisdagen. Därmed annulerades också avgången från Umeå klockan 09:00 på tisdagen.

Enligt rederiet är brandorsaken under utredning.

Byggd 1981

Wasa Express kom till Kvarkentrafiken den 1 januari 2013, efter att tidigare varit i trafik i bland annat Medelhavet och Engelska kanalen. Färjan är byggd 1981, kan ta upp till 1.500 passagerare och kan på bildäck lasta 450 personbilar eller 1.150 filmeter lastfordon och trailrar.

Kommentarer

 • Anonymous

  hej,är inte detta m/s thjelvar, dest Gotland,en trevlig båt då,hon kalades för sally fire ett tag efter en maskin brand,vet ngn ngt om detta,,

  • Lars Andersson

   Hej Anonym, visst har Wasa Express tidigare hetat Thjelvar och gått i trafik mellan fastlandet och Gotland! Klicka på länken i ovanstående artikel så kommer du till en tidigare artikel med ytterligare fakta om Wasa Express.
   Med vänliga hälsningar
   Lars Andersson / reporter

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.