Bore Queen i originalutförande på sin sista resa i trafik för Bore Line sommaren 1991. Därefter inleddes den långa chartern för P&O Ferries.

Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Fartygsaffärer | RoRo

Bore säljer Norqueen efter lång charter

Ro-rofartyget Norqueen säljs efter att ha återlevererats till Bore efter en lång charter till P&O Ferries.

I slutet av februari 2013 återlevererade P&O Ferries ro-rofartyg Norqueen till ägaren Bore. Hon har därmed seglat betydligt längre för P&O Ferries än för något annat rederi, ägaren Bore inkluderad. Efter att Bore upphörde med sin egen linjetrafik efter 1991 så har fartyget seglat för North Sea Ferries, som senare uppgick i P&O. Hon byggdes i Raumo 1980 som Bore Queen och fick namnet Norqueen när chartern till North Sea Ferries inleddes 1991. Fartyget förlängdes i Landskrona 1996 för att öka kapaciteten. 

Östra Medelhavet

Norqueen har fått samma grekiska ägare som 2011 förvärvade systerfartyget Norking (ex Bore King), som numera heter Alios. Försäljningen av Norqueen till Medqueen Shipping AS, som ingår i Golden Anchor Group, slutfördes den 6 mars 2013. Enligt AIS-data anlände Norqueen till Pireaus den 5 mars. Hon kommer att sättas i trafik på östra Medelhavet. Hon var det äldsta fartyget i Bore-flottan.

Bore ingår i Rettig Group och har för närvarande 22 fartyg i sin flotta.

Kommentarer

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.