Kryssa på land

För oss som inte är helt bekväma med upplägget att spendera XX antal dygn på ett kryssningsfartyg men ändå vill ha en air av kryssning finns alternativ. På land.

Hotellet med det föga nedtonade namnet ”Sun Cruise Resort & Yacht” är byggt som ett kryssningsfartyg – på en klippa med utsikt över Japanska havet.

Fartyget som invigdes 2002, förlåt hotellet, har en längd på 165 meter och 211 rum. Hotellet ligger i staden Jeongdongjin på den sydkoreanska östkusten. Enligt Wikipedia är staden ett populärt resmål för koreaner som vill uppleva soluppgången på nyårsdagen.

Runt hotellet finns en temapark uppbyggd med bland annat ett observatorium och en skulpturpark.

Priset då, undrar ni? Med svenska mått är de hanterbara. Mellan 500-600 kr per person och natt för en standardhytt en veckodag. Kanske ingenting man bokar en svindyr flygresa till Sydkorea för men har man ”vägarna förbi” som det så vackert heter är ett besök säkerligen väl värt. Om inte annat för att se denna märkvärdiga skapelse med egna ögon. 

Som svensk är det också en påminnelse om att alla galna och höglyftande arkitektoniska verk extremt sällan byggs i Svedala utan ute i vida världen. Turning Torso ett av få undantag, dock.

Korea - 2010

 Foto: Wikipedia Commons/James Collins

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.