Det går bra nu

För ungefär 1,5 år sedan lanserade Sjöfartstidningen sin nya sajt, och responsen från er läsare har varit otrolig. Trafiken har ökat lavinartat, likaså antalet unika besökare. Och interaktionen – kommentarer och delningar i sociala medier – växer dag för dag. Tack!

Nu är inte tanken att detta ska bli ett långt skrytinlägg, det gör våra kära kvällstidningar så mycket bättre, men ibland är det härligt att kunna säga: satsningen gick hem. Så är det verkligen i vårt fall och i arbetet med den nya sajten, även om en hel del funktioner fortfarande saknas, som till exempel en sjöfartskalender.

Och inte sällan får vi kommentarer om hur vi på redaktionen kan göra saker bättre, som i fallet med turerna kring Gotlandsbåten: ”Varför åker ni inte till Aten och reder ut den här härvan!?”, ”Granska Pigge Werkelin och hans förehavanden!” och liknande.

Almedalsveckan

Ofta handlar det inte om vilja utan resurser och prioriteringar. Sjöfarten är så mycket mer än Gotlandsbåten och en trafik mellan Västervik och Visby, även om den frågan är högt på agendan just nu med många infallsvinklar, konstiga uttalanden, besvikna resenärer och ett fartyg som finns men inte är där det ska vara. Vi fortsätter att bevaka Gotlandsbåten med de möjligheter vi besitter. 

De närmaste dagarna kommer vi dock att lägga mycket krut på bevakningen av Almedalsveckan supervalåret 2014 (Gotland är i ropet uppenbarligen). Hur går det med sjöfartspolitiken? Vad vill de som styr? Vad säger näringen? Jag och min kollega Lars Andersson kommer att livebevaka från Visby under måndagen och tisdagen, de dagarna majoriteten av sjöfartsevenemangen sker.

300.000 unika besökare

Sedan sajtens lansering har vi haft närmare 300.000 unika besökare, det är en väldigt hög siffra som vittnar om att inte bara människor inom sjöfarten använder vår sajt för nyhetsläsning utan även många utanför klustret. Den senaste veckan har flera medier, däribland SR Ekot, plockat innehåll från Sjöfartstidningen. Detta innebär att fler får nys om oss och i förlängningen att fler konsumerar nyheter om sjöfart.

Vi kommer att fortsätta arbetet med att göra sajten ännu bättre för dig som läsare. I veckan testar vi som sagt livebevakning för första gången och om det faller väl ut så kommer vi säkerligen att använda oss av det vid fler tillfällen.

Om du befinner dig i Almedalen och använder twitter så hashtagga dina sjöfartsinlägg med #SjöfartAlmedalen så kommer inläggen upp i liveflödet på sajten.

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.