Back in business

Hoppas att ni läsare där ute har haft en skön sommar, här på redaktionen är vi åter full styrka och håller på med Sjöfartstidningen nummer sju (utgivning 29 augusti).

I eftermiddag skickar vi ut det första nyhetsbrevet efter semestrarna, innehållande bland annat Stena Paris undsättning av ett äldre svenskt par i sjönöd. Paret räddades tidigt i morse svensk tid nordost om Cooköarna efter att ha råkat ut för hårt väder och kraftig sjögång. Tidigare i somras räddade för övrigt Stena Bulks tankfartyg Stena Antarctica 85 flyktingar från en icke sjövärdig flotte på Medelhavet.

Situationen för Götaverken ser onekligen prekär ut, det pågår inga aktiva diskussioner med intressenter om ett övertagande och likvidatorn säger själv att ”det hela drar ut otäckt mycket på tiden”. Läs mer här. Vi lovar att återkomma med senaste nytt när det gäller Götaverken, så håll utkik på webben.

Tidigare i somras skrev vi en nyhet om att totalt 108 svenskflaggade fartyg uppbar sjöfartsstöd i slutet av juni, enligt Delegationen för sjöfartsstöd. Men nu har det visat sig att siffran innehöll några utflaggningar och dubbletter. Vid månadsskiftet juni/juli uppbar 100 fartyg sjöfartsstöd, varav 72 inom fjärrfart och inom 28 närfart. Den aktuella siffran idag (7 augusti) är 104 fartyg. Så kan det gå.

Har du nyhetstips så är du välkommen att kontakta oss på redaktionen info@sjofartstidningen.se.

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.