Birka med Högakustenbron

Fotograf: Birka Cruises/Nils Bjuggstam

Kategori: Passagerarsjöfart

Birka Cruises prisbelönas

Kryssningsrederiet Birka Cruises har utsetts till Sveriges bästa rederi på resebranschens årliga prisutdelning Grand Travel Award.

Juryns motivering av valet av Birka Cruises till bästa rederi lyder så här: ”Birka Cruises hittar ständigt nya koncept. Långkryssningarna under sommaren har blivit en succé.”

– Vi hoppar högt av glädje över att priset är tillbaka i våra händer, ett pris som betyder mycket för vårt företag och våra medarbetare. Jag vill rikta en stor kram till alla som har röstat på oss och jag lovar att vi kommer göra allt för att fortsätta utveckla Sveriges bästa rederi, säger Satu Andersson, vd för Birka Cruises, i ett pressmeddelande.

Minst

– Vi må vara minst men är ofta först med unika nyheter – allt från Höga Kusten till tomten i Rovaniemi och exklusiv ö-luffning eller cykel- och vandringskryssningar. Samarbete med starka varumärken som Friskis & Svettis och Temaresor gör att allt fler får upp ögonen för vår produkt, säger Satu Andersson.

Grand Travel Award arrangerades nu för 26:e året i rad av affärs- och branschtidningen Travel News. Under kvällen utsågs vinnare olika klasser, framröstade av resebyråanställda över hela Sverige.