Hytt i kategorin Sea Side Double på Viking Glory.

Fotograf: Viking Line

Kategori: Färjetrafik | Skeppsbyggnad

Biljettförsäljning till Viking Glory inleds

Från den 1 september blir det möjligt att på Viking Lines webbplats boka resor med rederiets nybygge Viking Glory.

Resor med avgång från och med 1 mars 2022 kan från och med onsdagen bokas med Viking Lines nya fartyg Viking Glory. Fartyget är under byggnad i Kina och uppges inleda trafik på linjen Stockholm–Åland–Åbo i början av 2022.

– Vi vet inte ännu exakt när Viking Glory kommer att inleda sin trafik, men det finns stor efterfrågan på resor med henne. Vi har satt datum till 1 mars för att gardera oss, det är ett datum som vi tycker oss med säkerhet kunna sätta, säger Viking Lines informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström till Sjöfartstidningen.

Skärgårdstema

Viking Glory får 922 passagerarhytter i 17 olika kategorier. Totalt får fartyget kapacitet för 2.800 passagerare. Hytterna är inredda av den svenska arkitektbyrån Koncept och utsmyckade av den åländske konstnären Jonas Wilén.

– Vi har skapat vackra, bekväma och inspirerande hyttmiljöer för olika slags behov. På Glory har vi också det största utbudet av hytter med havsutsikt i hela vår flotta. Skärgården går sedan igen såväl i inredning som i den konstnärliga utsmyckningen som pryder varje hytt, säger Stig Pernell, intendent Viking Glory, i ett pressmeddelande.