Fotograf: DFDS Seaways

Kategori: Ekonomi | Container | RoRo

Bättre ekonomi i Storbritannien gynnar DFDS

Danska DFDS rapporterar ett resultat på DKK 93 miljoner för andra kvartalet 2013, en förbättring på DKK 71 miljoner jämfört med samma kvartal förra året.

Prognosen för helåret, ett rörelseresultat på DKK 1,1-1,3 miljarder står fast.

Den brittiska ekonomin är på återhämtning och det innebär ökade fraktvolymer på många av de linjerna över Nordsjön. Samtidigt är prispressen stark, även för passagerarlinjen över Engelska kanalen, skriver det danska rederiet i sin halvårsrapport.

Däremot minskade efterfrågan på transporter till och från Ryssland.

Kommentarer

 • Docker-Göteborg

  Klart det ger klirr i kassan på Englands trafiken efter att DFDS köpte upp NorthSeaRoRo..Frågan är hur länge DFDS måste köra fram och tillbaka innan ni har tjänat igen förlusten inklusive summan ni betalade Ntex för att lägga ner????

 • Alf Andersson

  Konspirationsteori? North Sea RoRo fick aldrig någon ekonomi i sin rutt. Det var för ofrekvent för att fler traileroperatörer skulle haka på. Att bara köra NTEX trailer med dålig fyllnadsgrad gör inget rederi lönsamt.

  NTEX ägde bara en liten andel av NSR. Så summan hade inte gått till NTEX vid ”uppköp”.

 • Docker-Göteborg

  I vilket fall som helst så var inte 13,14 månader smärtfria för DFDS under tiden som NSR körde.Vad det gäller speditörer som inte hakade på får skylla sig själva,nu sitter dom i knät på DFDS som kan höja priserna hur som helst..En såpass stor aktör som DFDS tar till vilka metoder som helst för att knäcka motparten vilket ingår i spelreglerna.En annan sak är att DFDS inte har rent mjöl i påsen gentemot Cobelfret som är deras kompanjon i Ä-Hamnen,dom flesta blev rätt så förvånade när det kom fram att Terminalen skulle drivas av båda rederierna vilket inte förekommer i UK,BE eller NL..

 • Anonymous

  Trailerspeditörernas kunder pressade priserna extra hårt under konkurrensen vilket gjorde att lönsamheten sjönk rejält både för speditörerna och rederierna. Det enda parten som gick vinnande ur denna kamp var industrierna.

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.