Fotograf: DFDS Seaways

Kategori: RoRo | Container | Torrlast

Victoria Seaways åter i drift

Skadorna på DFDS-fartyget Victoria Seaways blev inte så omfattande som man kunnat befara. Redan på lördag väntas fartyget vara i drift igen. 

Det var på natten till i tisdags, då Victoria Seaways befann sig omkring 22 nautiska mil från Bornholm, som en brand uppstod på fartygets huvuddäck. 

Snabb insats 

Efter att ha utlöst brandlarmet, aktiverat sprinklersystemet, stoppat ventilationen på huvuddäcket och stängt däcket hade besättningen branden under kontroll, och fartyget kunde därefter återuppta sin färd till Litauen. 

Ingen person kom till skada vid branden.

Tackar besättningen

DFDS tekniska personal har nu inspekterat fartyget och kan konstatera att skadorna blev mindre omfattande än man kunnat befara.  

– Vi är skyldiga kapten Mozorov och hans besättning ett stort tack för en snabb och effektiv insats som innebar att passagerarna sattes i säkerhet och att varken fartyget eller våra kunders gods skadades. Utan deras snabba insats skulle Victoria Seaways behövt tas ur drift en mycket längre tid, vilket hade varit besvärligt för våra kunder, säger Niels Smedegaard, vd för DFDS, i ett uttalande.      

Brandorsaken okänd

När branden bröt ut befann sig Victoria Seaways mellan Kiel i Tyskland och Klaipeda i Litauen. Ombord fanns 301 passagerare, 37 besättningsmedlemmar och 160 fraktenheter i form av trailrar, containrar och lastbilar. Dessutom fanns 38 bilar och två bussar ombord. 

Orsaken till branden är ännu inte känd. 

Victoria Seaways är byggt i Italien 2009. Det är 200 meter långt och har kapacitet för 600 passagerare. Fartyget seglar för DFDS Seaways i Litauen under litauisk flagga och med litauisk besättning.  

 

Kommentarer

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.