Fotograf: IMO

Kategori: Utbildning | Folk/företag

Världssjöfarten diskuterar utbildning

Idag är det dags för Världssjöfartens dag i år med fokus på maritim utbildning och träning.

Världssjöfartens dag är en internationell händelse initierad av FN-organet IMO. En dag för att upplysa och diskutera om sjöfart. Flera av medlemsländerna i IMO anordnar sina egna event, men alla under samma paraply. I år är temat maritim utbildning och träning.

Anorndas i Göteborg

”Temat antogs för att sätta fokus på ett vidare spektrum av maritim utbildning och träning. Speciellt dess lämplighet och kvalitet som en grund för en säker sjöfartsindustri”, sammanfattar IMO temat på sin hemsida.

I Sverige anordnas dagen av Sjöfartsforum och hålls på Folkets hus i Göteborg. Inledningstalet är samma över hela världen. I Göteborg hålls det av Cleopatra Doumbia-Henry på World Marime University.

Utländsk kontra svensk utbildning

Förutom inledningstalet kommer Gerardo Borromeo – från Phillipine Transmarine Carrier, ett av den internationella sjöfartsindustrins största bemanningsbolag – tala om sjöfartsutbildningarnas roll och vilka krav som ställd i framtiden. Wallenius Lines Anders Boman, också ordförande i Föreningen Svensk Sjöfart, kommer tala om utländsk kontra svensk utbildning och hur de förhåller sig till varandra.

Läs Sjöfartstidningens rapport från dagen här.

Kommentarer

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.