Carolina Kihlström.

Fotograf: Klara Johansson

Kategori: Folk/företag

Vad händer i Almedalen?

Hallå där, Carolina Kihlström, verksamhetschef för Maritimt Forum som tillsammans med Sveriges Skeppsmäklare, Svensk Sjöfart, Sveriges Hamnar, Skärgårdsredarna och Lighthouse arrangerar Maritim Mötesplats i Visby under Almedalsveckan.

Vad händer i Almedalen?

– Vi arrangerar Maritim Mötesplats i Gotlandsbolagets trädgård. Det är en arena där alla som är intresserade av den maritima näringen kan samlas för att diskutera frågor som är viktiga för branschen, lyssna på seminarier och mingla.

Finns det några trender bland årets seminarier?

– De flesta handlar om antingen grön omställning, säkerhet, försörjningsberedskap, kompetensförsörjning, isbrytning eller konkurrenskraft. Arbetsmiljö och fiske kommer också att tas upp. På de flesta seminarier kommer riksdagspolitiker från olika utskott att delta. 

Vad får man inte missa? 

– Det finns väldigt många spännande seminarier. Jag tycker att man ska kolla schemat och se vad man är intresserad av. Det finns något för alla. Den som inte är på plats kan följa seminarierna i våra kanaler där vi sänder live. 

Vad händer förutom seminarier och mingel?  

– Man kan gå en poängpromenad och lära sig mer om sjöfart och maritima frågor. Sedan sponsrar Swedish Club med en pool med radiostyrda båtar, så där kan man passa på att snacka sjöfart och köra båt samtidigt. 

Vad ser du mest fram emot?  

– Jag ser fram emot alla intressanta seminarier och spännande samtal, och såklart att träffa alla som är på plats. Det ska bli jätteroligt att få genomföra det här i år tillsammans med övriga aktörer.

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.