Fotograf: Unifeeder

Kategori: Ekonomi | Container

Unifeeder befäster sin ställning

Unifeeder har köpt feederrederiet United Feeder Services med huvudkontor på Cypern och som driver en omfattande feederverksamhet främst i Medelhavet och Svarta Havet, men också sedan 2011 två slingor i Nordeuropa med Hamburg som hub.

Unifeeder har en flotta på över 40 fartyg och i United Feeder Services ett 25-tal. Tillsammans blir de det största feederrederiet i Europa. Man kommer att operera som självständiga bolag men man räknar med effektivitetsvinster.

Svensk ägare

Unifeeder är idag ”svenskägt”. Det danska rederiet med högkvarter i Århus ägs sedan i våras av Nordic Capital som etablerades i Stockholm 1989 och har huvudkontoret där även om bolaget är registrerat på Jersey. Huvudinriktningen är investeringar i Norden och Tyskland.

Nordic Capital har listats som ett av världens 50 största riskkapitalbolag och har idag företag som Cloetta, Ellos och Resurs-koncernen i portföljen. På det våta sidan finns en kontrollerande andel i Oslo-baserade Master Marine som äger och driver en jack-up bostadsrigg. Riggen är utchartad till ConocoPhillips på en treårscharter på Ekofiskfältet.

Kommentarer

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.