Jörgen Nilsson har varit vd för Trelleborgs hamn i sju år.

Fotograf: Trelleborgs Hamn AB

Kategori: Folk/företag

Trelleborgs hamns vd lämnar vid årsskiftet

Jörgen Nilsson har sagt upp sig från sin tjänst som vd för Trelleborgs hamn och slutar vid årsskiftet. Nu ska hamnbolaget rekrytera en efterträdare.

Efter sju år väljer Jörgen Nilsson att lämna sin tjänst. När han började som vd för Trelleborgs hamn 2017 var uppdraget att flytta och bygga ut hamnen – och det skulle vara klart senast den 1 januari 2026. Hamnen är nu i praktiken färdigbyggd, uppger hamnbolaget i ett pressmeddelande.

Lämnar över stafettpinnen

– Jag har efter en tids betänkande och moget övervägande kommit fram till att det nu är tid för ett nytt kapitel i mitt arbetsliv, vad det kommer att bli vet jag inte i dagsläget. Efter sju år som vd är det dags att lämna över stafettpinnen till en annan ledare som kan fortsätta att utveckla detta välmående bolag som har framtiden för sig. Jag har haft fantastiska år i Trelleborgs hamn och jag vill tacka mina duktiga medarbetare och alla andra som jag har haft förmånen att arbeta tillsammans med, säger Jörgen Nilsson i pressmeddelandet.

Ledde bolaget genom pandemin

Jan Isaksson är styrelseordförande i Trelleborg Hamn AB. Han tackar i ett uttalande den avgående vd:n för ”fantastiska år där han har utvecklat bolaget med mycket fina resultat”.

– Jag tänker framförallt på de tuffa åren under pandemin där Jörgen lotsade bolaget genom svåra tider med bravur. Jörgen har slutfört uppdraget med att färdigställa ombyggnaden av hamnen med dess nya färjelägen med ära, säger Jan Isaksson.

Rekrytering av en ny vd kommer enligt hamnbolaget att påbörjas snarast.

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.