Fotograf: Transatlantic

Kategori: Container | Arbetsmarknad | Ekonomi

Transatlantic säljer åt två håll

Transatlantic AB säljer sin containerverksamhet till X-press Feeders och dessutom sin ship management till [email protected] i en separat affär.

Containerverksamheten i TransFeeder North, TrandBothnia Container, TransFeeder South, forwarding-verksamheten och 15 landanställda ingår i affären med X-Press Feeders som kommer att fortsätta verksamheten under namnet Transatlantic Container. X-Press Feeders uppges vara det största oberoende feeder-bolaget i världen med en flotta på över 70 chartrade och 21 ägda fartyg och en global organisation med 260 anställda.

Köpeskillingen är enligt moderbolaget Viking Supply Ships 3,1 miljoner Euro.

[email protected] tar över än mer

Samtidigt meddelar den norskkontrollerade koncernen med huvudkontor i Göteborg att Transatlantic Ship Managemet avyttras till [email protected] Shipping AB i Ystad. I affären ingår 16 landanställda och 230 anställda till sjöss och verksamheten omsätter cirka 17 miljoner kronor varje år. Verksamheten kommer att finnas kvar i Göteborg men ändra namn till GoTa Ship Management AB.

[email protected] tog för ett par år sedan över Transatlantics bulkverksamhet. De två senaste affärerna kan sägas ligga i linje med utvecklingen som pågått sedan Transatlantic såldes till norska Kistefoss-koncernen där det gamla bolagets verksamheter avyttrats i jakt på bättre lönsamhet.

Kommentarer

 • Göran H

  Undrar huruvida den svenska flaggan får sitta kvar på de båtar som fortfarande har den samt om den svenska besättningen får stanna ombord? Vad jag förstår har inte [email protected] några andra svensk-flagade fartyg?

 • Anonymous

  Bedrövligt

 • Anonym

  Utvecklingen har gått framåt och imponerad att det är säljbart till två seriösa köpare. Oavsett flagg!

 • Anonymous

  Då är de sista resterna av gamla B&N utraderade. Snacka om missmanagement!!

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.