Fotograf: Joachim Sjöström

Kategori: Folk/företag | Kortsjö

Thor Shipping satsar på kortsjö

Västeråsbaserade Thor Shipping & Transport (TST) införlivar Svecon Freight i Gävle i sin koncern. Köpet är ett led i TST:s satsning på kortsjöverksamhet.

Samtal mellan parterna under våren har nyligen resulterat i att TST förvärvar Gävle-bolaget Svecon Freight, inklusive systerbolagen Gävle Skeppsklarering och Andersson & Lundqvist.

– Förvärvet av Svecon är ett naturligt nästa steg i vår tillväxtstrategi att stärka vår position i regionen ytterligare. Vi har redan startat arbetet med att analysera hur och när vi bäst kan lägga till Gävle som regelbunden hamn i vår linjetrafik, men även annan affärsutveckling finns i vår
plan, säger Eric Hjalmarsson, koncernchef för TST, i ett pressmeddelande.

Tillskott

Verksamheten i Gävle drivs vidare under ledning av Svecons vd Daniel Berglind, som nu också blir vice vd i TST-koncernen.

– Vi blir nu en del av en företagsgrupp som verkligen satsar på
kortsjöverksamhet och vi kommer att kunna erbjuda våra befintliga kunder ett ännu bättre och bredare utbud som ett resultat av transaktionen, säger Daniel Berglind.

Egen linjetrafik

TST är baserat i Västerås med kontor också i Oskarshamn och Södertälje. Bolaget är även representerat i Benelux-länderna och Storbritannien och har egen linjetrafik inom kortsjö samt hamnterminaler och klareringsverksamhet. TST arbetar globalt inom spedition med fokus på krävande geografi och komplex last.