Fotograf: Henrik Ekberg

Kategori: DSM17

Stort intresse på mässgolvet

Välorganiserat och med många intressenter – ett par återkommande kommentarer från mässgolvet under årets DSM.

En rundtur i mässhallen vittnar om nöjda utställare. En av dessa är Leif-Christian Östergård från Aboa Mare som finns på plats för att marknadsföra Sjöfartsmässan som hålls under två dagar i Åbo i oktober. Och kanske ta med lite idéer från DSM 17 hem till Åbo. 

– Det är klart man snappar upp lite när man är här. Ska jag nämna något så tror jag det är helheten, med allt från att hålla tider, till maten och det organisatoriska. Allt funkar perfekt.

Seminarium

Till mässan i Åbo, som Aboa Mare samarrangerar med Ånikap, hoppas man locka upp till 35 företag med sjöfartsanknytning.

– Hittills har vi 25 klara, men vi hoppas nå upp till målet. I år kommer vi även i samband med mässan arrangera Winds of the Future – ett seminarium om aktuella ämnen inom sjöfarten och som Sjöfartsbranschens utbildnings- och forskningscentral vid Åby Universitet står bakom.

IT-lösningar

I en annan monter står Mattias Patriksson och Kristian Ryberg från Sea it, som tillhandahåller IT-lösningar för sjöfartsbranschen.

– Det har gått över förväntan, det är en väldigt positiv stämning här och bra arrangerat.

Alla utställare samlade

Att mässan har blivit bra mycket större har inte gjort saken sämre.

– Vi var här för två år sedan och då hade vi lite synpunkter som de lyssnade på. Till exempel att alla utställare nu är samlade här i mässhallen, i stället för att som förra gången även finnas i Donsöhallen. Det var ett positivt initiativ.