Fotograf: Joachim Sjöström

Kategori: Specialfartyg | Politik

Sanktioner drabbar inte Viking Supply

Transatlantics offshore-gren Viking Supply Ships kommer sannolikt inte att drabbas av EU:s och USA:s sanktioner mot Ryssland. Åtminstone inte i nuläget. 

Viking Supply Ships har för närvarande fyra ankarhanterare (AHTS) som bedriver verksamhet i Karahavet norr om Ryssland, där de närmare bestämt är utchartrade till Karmorneftegaz – ett joint venture-projekt mellan ryska Rosneft and amerikanska ExxonMobil. 

De fyra fartygen är Brage Viking (byggd 2012), Loke Viking (byggd 2010), Magne Viking (byggd 2011) och Balder Viking (byggd 2000), där den sistnämnda är klassad som isbrytare medan de tre övriga fartygen har isklass 1A.  

Har även konsulttjänster

Avtalet för fartygen gäller för borrsäsongerna 2014 och 2015 med optioner för borrsäsongerna 2016 och 2017. Borrsäsongerna beräknas börja i maj varje år. 

Utöver detta tillhandahåller Viking Supply Ships också konsulttjänster för offshore-operationer i Karahavet under åren 2014 och 2015. 

Oklart framöver

Viking Supply Ships meddelar nu att de nuvarande sanktioner som har utfärdats av EU och USA inte väntas påverka Viking Supply Ships verksamhet eller resultat under år 2014. 

Man tillägger dock att det ännu är för tidigt att uttala sig om EU:s och USA:s sanktioner kommer att ha någon påverkan på borrsäsongerna 2015 och framåt.

Kommentarer

  • Klimat?

    Givetvis sågar inte USA av den kolvätegren man(och alla) sitter på, oljelobbyn gör sitt jobb tyvärr.

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.