Kategori: Arbetsmarknad | Container | Ekonomi

Vad gör folk på en färja hela dagarna?

I vårt extra tjocka sommarnummer fokuserar vi på sjöfartspolitik, vad folk gör hela dagarna på passagerarfärjor och på hur sjömän mår egentligen.

I dag publicerar vi sista avsnittet i Partikollen på webben. Alla riksdagspartier har nu förklarat vad de vill göra med sjöfarten om de får bestämma. I vårt sommarnummer, ute i tid för politikerveckan i Almedalen, sammanställer vi och synar huvuddragen och olikheterna mellan partiernas programförklaringar.

Ombordbesök på färja

På passagerarfärjan Silja Symphony finns 40 olika befattningar inom den cirka 200 personer starka personalen ombord.  Vad gör de allihop egentligen? Vi gick ombord och kollade.

Hur mår sjömän egentligen?

För en tid sedan publicerade vi en nyhet om att en dryg fjärdedel av sjömännen i en större enkätstudie visade tecken på depression i sina enkätsvar. Vi ringde upp forskaren bakom studien vid Yale University för att försöka sätta siffran i ett sammanhang och fick många mycket spännande svar.

Järn i elden

Dessutom pratar vi med Kim Ullman om varför Concordia inte flaggar svenskt nu heller. Vi pratar också med Berit Blomqvist, vd för Skeppsmäklareföreningen, nybliven 60-åring, projektledare för Maritima Mötesplasten i Almedalen och i startgroparna för ett storstilat 100-årsjubileum på Stadshuset i Stockholm, om hennes just nu ovanligt många järn i elden. Läs också om nationella transportplanen, Thuns nyförvärv Ice Crystal och Snow Crystal, varvsagenten Klaving Shipping på idylliska Harstena och mer!

Så får du tag i Sjöfartstidningen

Prenumerera
Köp lösnummer