Fotograf: Metsä Board Corporation image bank

Kategori: Specialfartyg

Rundviks Rederi expanderar

Rundviks Rederi AB tar i höst över hamnisbrytning och farledsassistans i industrihamnen i Husum.

Skogsindustriföretaget Metsä Board lägger ut hamnisbrytning och farledsassistans i Husum hamn till Rundviks Rederi AB från och med 1 oktober i år. I samband med detta övertar Rundviks Rederi Metsä Boards bogserbåt Kämpe, som fortsättningsvis blir stationerad i Husums hamn.

Bogserbåtar och färjor

Rundö Rederi har därefter bogserbåtarna Axel, Bådan, Hector, Kronö, Kämpe och Rundvik i sin flotta. Vidare äger rederiet färjorna Norrbyskär och Vidar III samt Ursvikens Varv för service och underhåll av fartyg upp till 1.000 ton.

Stationeringshamnarna är Holmsund, Husum, Norrbyn, Norrbyskär, Obbola, Rundvik, Rönnskär och Skelleftehamn.

Ytterligare investeringar

Enligt rederiets vd Anders de Wall möjliggör stationeringsorterna och hamnarna praktisk back up-verksamhet vid övriga hamnar efter norrlandskusten mellan Sundsvall och Luleå, samt Vasa med omnejd, om så skulle erfordras.

– Eftersom vi håller fast vi vårt mer än femtioåriga motto att aktivt medverka till Norrlands näringslivsutveckling genom att tillhandahålla god infrastruktur för den växande internationella sjöfarten på Bottenviken och Bottenhavet ser vi ytterligare fler investeringar i bogserbåtar och fartygsbesättningar inom en snar framtid för vår del, säger han.