Nya styrelsen. Från vänster: Mathias Nilsson, Anna-Karin Ekman, Ida Kristoffersson, Fredrik Hermansson, Lisa Björklind, Fredrik Pettersson och Mathias Wideroth. Saknas på bilden gör Mårten Zetterberg och David von Platen.

Fotograf: Anna Derkum

Kategori: Folk/företag

Ny ledning för skeppsmäklarna

Fredrik Hermansson, vd för Greencarrier Liner Agency, är ny ordförande för Sveriges Skeppsmäklareförening. På organisationens årsmöte valdes också tre nya ledamöter in i styrelsen.

Sveriges Skeppsmäklareförening har haft årsmöte i Västerås. Stämman valde där en ny styrelse, med inte bara byte på ordförandeposten utan också tre nya ledamöter. Ny ordförande är Fredrik Hermansson, vd för Greencarrier Liner Agency Sweden AB. Han efterträder Eric Hjalmarsson, vd för Thor Shipping, som efter sju år i styrelsen nu har tackats av.

– Jag är verkligen både stolt och hedrad över att ha blivit vald till ordförande för en så fin förening som Sveriges Skeppsmäklareförening, säger Fredrik Hermansson.

Nya i styrelsen

De nya styrelseledamöterna är Fredrik Pettersson, 32 år och både vd för och ägare av Nautic Shiping AB i Gävle; Mathias Wideroth, 59 år samt grundare av och styrelseordförande för Scanlog i Stockholm; och David von Platen, 43 år och linjechef på Wagenborg Shipping AB i Malmö.

Ordförande Fredrik Hermansson tycker att Skeppsmäklareföreningen har en god utveckling.

– Jag vill fortsätta utveckla föreningen. Det känns tydligt att vi är på våg mot rätt håll som en stark och välkänd aktör i det svenska sjöfartsklustret. Våra möten är alltid välbesökta och vi har nu vuxit ur våra tidigare möteslokaler och jag ser fram emot den nya lokalen för Sjöfartsentusiastdagen den 10 november. Det blir en happening i sjöfartssverige!

Fortsätter trycka på

Men han tillägger att det känns tyngre vad gäller att lyckas inom sjöfartspolitiken.

– Alla sjunger sjöfartens lov, men trots alla vackra ord märker vi bara av ökade farleds- och lotsavgifter. Men vi fortsätter att trycka på. Till slut kanske politiker och myndigheter förstår att sjöfarten söker sig dit där de bästa förutsättningarna finns, det är inget självändamål att trafikera Sverige. Vill man ha mer avlastade vägar och järnvägar, då bör man göra allt annat än att höja kostnaderna. Egentligen kräver vi bara en enda sak – likvärdiga avgiftsprinciper för alla transportslag!, säger Fredrik Hermansson i nyhetsbrevet Skeppsmäklarnytt.