Fotograf: Marinspect

Kategori: Folk/företag

Marinspect fyller fem – öppnar i Rotterdam

Skånska serviceföretaget Marinspect firar sitt femårsjubileum med att starta en servicestation i Rotterdam.

För fem år sedan grundade Mattias Malmberg sitt serviceföretag Marinspect. Företaget utför service och inspektion av säkerhetsutrustning, främst livbåtar och lasthanteringsutrustning. Utifrån sin nyöppnade servicestation i Nederländerna kan företaget dessutom utföra service och certifiering av brandbekämpningsutrustning.

Smög igång

– Nyligen smög vi igång Marinspect Safety & Rigging B.V. i Rotterdam, eller Vlaardingen mer exakt. På vår servicestation jobbar nu tre man, vd Marc Heneweer och två tekniker. Kanske blir det en till i höst, säger Mattias Malmberg till Sjöfartstidningen.

Precis som det tiotal personer som jobbar i företagets bas i Landskrona – där de delar lokaler med Oresund Drydocks – är de anställda i Nederländerna ute på fartyg och jobbar mest hela tiden. Sedan länge har många av företagets kunder haft behov av service just i ARA-området (Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen) när deras fartyg passerar där.

Större reparationsarbeten

Den nya servicestationen placerar Marinspect i närheten och stationens verkstad gör att de dessutom kan genomföra till exempel större reparationsarbeten på livbåtar.

– Tanken med att öppna i Rotterdam är dels att nå fler kunder, dels att kunna hjälpa våra befintliga kunder på ett bättre sätt med lokala resurser, säger Mattias Malmberg.