Lakeway Express på Remontowa-varvet i Polen.
Lakeway Express på Remontowa-varvet i Polen.

Fotograf: Slawomir Lewandowski/Remontowa SA

Kategori: Nya bränslen

Lakeway Link inleder samarbete med ScanOcean

ScanOcean ska leverera marint förnybart bränsle till rederiets fartyg på den nystartade rorolinjen mellan Sverige och Polen.

Lakeway Link tillkännager i ett pressmeddelande att rederiet har ingått partnerskap med ScanOcean om ett nytt marint bränsle med 15 procent förnybart innehåll.

Avtalet innebär att ScanOcean ska leverera B15-DMA-bränsle till Lakeway Links nya rorolinje mellan Södertälje och Gdynia. Bränslet uppfyller ISO 8217-standard och har ISCC-EU-certifiering vilket ger mindre utsläpp av växthusgaser och förbättrar fartygens CII- och CSI-poäng. Det är också kompatibelt med kommande FuelEU Maritime-regleringar.

Bunkras i Södertälje

Leveranserna av bränslet till fartyget Lakeway Express kommer att ske i Södertälje.

– Vårt beslut att samarbeta med ScanOcean AB och börja använda B15-DMA-bränsle är ett avgörande steg i vår resa mot att minska vår miljöpåverkan. Detta initiativ stämmer inte bara överens med våra hållbarhetsmål utan sätter också en ny standard för miljöansvar i sjöfartsindustrin, säger Fredrik Hermansson, vd för Lakeway Link i pressmeddelandet.

Affärsmässig milstolpe

Hos ScanOcean gläds man åt samarbetet med det nystartade rederiet.

– Detta samarbete är inte bara en affärsmässig milstolpe utan ett betydande framsteg i vårt arbete med att tillhandahålla hållbara bränslelösningar. Med våra nya produkter är vi dedikerade till att leda vägen mot en grönare sjöfartsindustri, säger Jonatan Karlström, vd för ScanOcean i pressmeddelandet.

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.