Kategori: Ekonomi | Container | RoRo

Kistefos köper fler aktier i Transatlantic

Transatlantics största aktieägare Kistefos ökar sitt innehav i det förlustdrabbade rederiet och har nu 63,2 procent av aktierna. 

Förvärvet innebär att Kistefos, tillsammans med dotterbolaget Viking Invest, köper 342.000 B-aktier i Rederi AB Transatlantic och har nu 58,6 av rösterna och alltså 63,2 procent av aktierna.

Därmed har nu Kistefos sammanlagt 93,399.980 aktier i Transatlantic (varav 4,937.366 A-aktier och 88,462.614 B-aktier). 

Beskedet om aktieförvärvet kommer bara någon vecka efter Transatlantic lämnade sin bokslutskommuniké för 2013, där det framgick att koncernen under förra året gjorde en förlust på SEK 359 miljoner efter skatt. 

Genom förvärvet – och i enlighet med villkoren för tidigare erhållna dispenser – har nu så kallad budplikt uppkommit. I ett pressmeddelande uppger därför Kistefos att man inom fyra veckor ska återkomma med besked om ett eventuellt budpliktsbud när det gäller resterande aktier i Transatlantic.

Om ett sådant budpliktsbud lämnas kommer det erbjudna priset att uppgå till 5 kronor per aktie, oavsett om vilken typ av aktie det gäller. Enligt Kistefos är detta pris inte lägre än det högsta pris som Kistefos har betalat för köp av aktier i Transatlantic under den senaste sexmånadersperioden.

Kommentarer

 • Kapten Bölja

  Sälj inte till Kistefos!

  Kistefos har plockat fram engångskostnader (ca -200 Mkr för 2013), skrivit ned fartyg, har inte plockat fram skattefordran på förlustavdrag.

  I kvartal 2 -14, kommer stora vinster inom Offshore (Viking Supply Ships)!

  Givetvis vill Kistefos fånga upp så många aktier som möjligt innan de goda resultaten kommer!

  Viking Supply Ships kan göra 350 MKR i vinst för perioden kvartal 2 till 4 -14.

  • jonna olsson

   Det är bovar och banditer i kostym och skjortmanchetter. Tom Ruud har gjort samma resa för tillräckligt många år sen för att de flesta ska ha glömt det. Han körde ett snusföretag i botten och blåste ett antal småsparare och aktieägare

   • Kapten Bölja

    Det är nog två olika Tom Ruud?

    Tom Ruud (Kistefos) är inte samma person som drev:
    TABOCA AS (SCANDINAVIAN PREMIUM TOBACCO AS)

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.