Fotograf: Sjöfartshögskolan Linnéuniversitetet

Kategori: Utbildning | Specialfartyg

Kalmar tecknar avtal med försvaret

Försvarshögskolans studenter ska läsa nautiska kurser på Sjöfartshögskolan i Kalmar. Nytt avtal undertecknat.

Försvarshögskolan kommer att skicka sina studenter till Sjöfartshögskolan i Kalmar från och med höstterminen 2013.

– Det kommer att röra sig om ett 20-tal studenter per år. Vi kommer att ta hand om hela den nautiska biten som inte är militär. Det är våra kurser, våra kursplaner och vårt upplägg som kommer att gälla, säger Jan Snöberg, prefekt vid Sjöfartshögskolan vid Linnéuniversitetet, som ser avtalet som ett utmärkt exempel på statligt samarbete.

– Linnéuniversitetet är statligt, Försvarshögskolan är statlig och Sjöstridsskolan är statlig. Det finns ingen anledning att hålla på med samma utbildningar på två eller tre ställen. Det här är ett klokt avtal som gör att vi utnyttjar våra resurser bättre. Vissa delar av kurserna kan vi förlägga till Karlskrona om det passar bättre.

Varje år går mellan 600 och 700 personer någon av de uppdragsutbildningar Sjöfartshögskolan i Kalmar ger. Till det kommer alla de som läser grundutbildningarna till sjökapten, sjöingenjör och drifttekniker.

Kommentarer

  • Rolf B Bertilson

    Grattis till denna överesnkommelse. Ju fler utbildningstillfälle som skapas på skolan ju mer kan investeras i kvalitetshöjning av alla utbildningar.

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.