Tidningen Ålands Sjöfart kommer ut fyra gånger per år.

Kategori: Folk/företag

Jörgen Pettersson lämnar Ålands Sjöfart

Stefan Norrgrann tar över rollen som publisher för tidningen Ålands Sjöfart till följd av att nuvarande publisher Jörgen Pettersson förra veckan utsågs till talman för Ålands lagting.

Ålands Sjöfart som fram till och med 2015 utgavs av Ålands Tidnings-Tryckeri Ab har sedan 2016 getts ut av Jörgen Pettersson. Det nya politiska uppdraget går dock inte att kombinera med en roll som publicistisk utgivare, enligt Jörgen Pettersson.

– I min nya roll som talman för Ålands lagting och företrädare för hela landskapet Åland är det nödvändigt att koncentrera krafterna på det uppdraget och stå fri från utgivarbeslut. Jag känner mig mycket trygg i att överlåta publisherskapet till Stefan Norrgrann som varit med sedan starten på utgivarskapet för åtta år sedan, säger Jörgen Pettersson.

Utgivningen fortsätter oförändrat

Stefan Norrgrann har sedan 2016 varit ansvarig för annonsförsäljningen för Ålands Sjöfart.

– Det här är en lösning som säkrar utgivningen av anrika Ålands Sjöfart, en tidning som väcker stort engagemang både på Åland och runtom oss, säger Stefan Norrgrann.

Stefan Norrgrann är ny publisher för Ålands Sjöfart.

Ålands Sjöfart har sedan 1939 bevakat och berättat om den bransch som på många sätt utgör basen i det åländska näringslivet. Tidningen utkommer fyra gånger per år.

– Min målsättning är att alla läsare och följare ska märka så lite som möjligt. Det här blev precis klart, men jag är trygg med att det kommer att lösa sig på bästa sätt. Jag kommer att behålla den kommersiella rollen. Det kommer säkert att finnas tillfällen då jag skriver, men det är inte mitt huvudfokus, säger Stefan Norrgrann.

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.