Pia Berglund är Årets Sjöfartsprofil.
Göta Älvklubben

Hon är Årets Sjöfartsprofil

Göta Älvklubben har utsett Pia Berglund till Årets Sjöfartsprofil. "Hon har bidragit till att göra sjöfartsklustret aktivt", nämns bland annat i motiveringen. 

Relaterade artiklar

Pia Berglund lämnade sin tjänst som vice vd på Svensk Sjöfart i slutet av oktober i år. Mellan 2013 och 2017 var hon vd för föreningen.

Drivande

Juryns motivering: ”Pia Berglund har bidragit till att utveckla föreningen Svensk Sjöfart och varit drivande i att göra sjöfartsklustret aktivt och synligt i mediedebatten vilket medfört att beslutsfattare och politiker pratar mer om sjöfart i dag. Hon har också varit drivande i att få igenom flera betydelsefulla regeländringar för svensk sjöfart.”

– Jag är hedrad över ett få denna fina utmärkelse och stolt över vad vi i Svensk Sjöfart åstadkommit de senaste fem åren, säger Pia Berglund i en kommentar. Det ser betydligt ljusare ut för sjöfarten i Sverige och det är gläder mig att det uppmärksammas, säger hon.

Goda visioner

Årets Sjöfartsprofil utses varje år av Göta Älvklubben, med säte i Göteborg, med syftet att synliggöra några av alla dem som arbetar inom sjöfartsnäringen i Sverige. Den som utses ska under året ha utmärkt sig med nya idéer, gott entreprenörskap, goda visioner eller på annat sätt visat på den kraft som finns inom dagens svenska sjöfart.